Viva Peru

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Annemarije

05 Oktober 2008 | Peru, Trujillo

¡Hola lieve mensen in het regenachtige Nederland!

Weer een update van mijn leventje in Peru! Alles gaat nog steeds prima naar m´n zin! Mn gastfamilie is nog steeds super.. Ik heb vorige week pannenkoeken voor ze gebakken, ze vonden het heerlijk! Toen ik vertelde dat ik graag voor ze wilde bakken werden direct andere mensen uitgenodigd, dus heb voor 11 mensen gebakken (25 pannenkoeken)! Camilla wilde me gelukkig helpen, dus dat was super!
Werken gaat ook nog steeds goed! Al is er weinig werk voor me te doen. Ik werk alleen in de ochtenden, de kinderen doen dan huiswerk, voetballen of kijken televisie. Weinig voor mij dus. Af en toe geef ik engelse les, dat is dan ook erg leuk om te doen! We zijn twee week terug op een uitstapje geweest naar de rand van Trujillo, erg mooie omgeving. Helaas had ik mn camera niet bij me omdat ik pas hoorde dat we op een uitstapje gingen 5 minuten van te voren.. helaas. Sommige ouders van de kinderen waren ook mee, blijkt dat alle kids dus niet echt wees zijn! De reden hiervoor is dat ze of mishandeld worden of omdat er geen geld is om ze te kunnen onderhouden. Een paar dagen terug is er een jongentje geadopteerd, door een italiaans echtpaar. Deze week hebben ze een mars gelopen, was vooral heel veel onzin was. Eerst moesten de kinderen 2,5 uur wachten om 5 minuten mars te lopen en vervolgens weer terug naar huis te gaan. Wel heb ik een paar fotos gemaakt, toch nog ergens goed voor!
Deze week is er het festival Primavera (lente). Vooral veel muziek, vuurwerk en dans. Aan het eind van de week was er een parade van al soort bedrijven en reinas (koninginnen oftewel de miss verkiezing) van elke land. Was erg leuk om te zien!
Vanaf vorige week mag ik alleen Trujillo verlaten, met toestemming natuurlijk. Over een paar weken staat er een uitstapje naar Chiclayo en hopelijk Mancora gepland. Erg veel zin, eindelijk wat anders. Na het werk ga ik of naar het winkelcentrum, Huanchaco of Trujillo met een Frans of Zwitsers meisje van AFS, erg leuk! Ik ga waarschijnlijk met het franse meisje (Laura) reizen in Peru, maar dit wordt pas november of januari! Dan nog even wat jaloersmakende feitjes.. het wordt hier steeds mooier weer, ik hang regelmatig op het strand en mijn spaans gaat steeds beter!
Volgende keer meer! ,)

Besos vanuit een prachtig land,

Annemarije

• 06 Oktober 2008 - 05:13

Papa En Mama:

Vrolijke foto's en wederom een mooi en duidelijk verhaal. Fijn dat je het nog steeds naar je zin hebt. We worden wel een beetje jaloers op het weer, maar zijn blij met onze wasmachine. Moi.

• 06 Oktober 2008 - 05:56

Henk, Marga En Kids:

Dit ziet er erg leuk uit Annemarije.
    Je hebt het duidelijk naar je zin.
    Spannend om voor zoveel mensen pannenkoeken te maken. Wel erg gezellig.
    Opa en oma Knol hebben vanaf woensdag weer hun computer en kunnen je weer volgen.
    Groetjes vanaf een regenachtig Delfzijl.

• 06 Oktober 2008 - 07:02

Bas, Jantina En Kids:

Je bent al goed ingeburgerd. Fijn dat je Spaans al beter wordt, dan gaat het praten ook makkelijker met mensen die geen Engels verstaan.
    Leuk dat je binnenkort gaat reizen. Geniet er maar van. Ik heb je adres inmiddels ontvangen, je ontvangt binnenkort (hopelijk) een kaart van ons.

tot je volgende berichtje

• 06 Oktober 2008 - 08:50

Maarten En Kris:

He meis, leuke parade! En het weer..... Hier is het weer herfst dus geniet ook maar voor ons :) Fijn dat je nu ook alleen wat mag doen! Wel voorzichtig zijn!! Maar ook genieten!
    Kus uit het koude natte Nederland

• 06 Oktober 2008 - 10:26

Lien:

Ja, je hebt me jaloers gemaakt!
    Ik maar naar school en hard leren met die koude weer en jij lekker genieten op het strand met mooi weer. Je hebt het verdiend en fijn dat het goed gaat en dat je leuke dingen doet!

xx Lien

• 06 Oktober 2008 - 11:30

Eef:

Hoi An,
    Leuk man die foto s
    Onze vakantie zit er helaas al op. Wij hebben ook een soort feest met optocht meegemaakt in tarragona, met menselijke kastelen en dus een urendurende optocht met veel vuurwerk maar ook enorm veel dans.... duurde het bij jullie ook bijna te lang?
    Leuk dat ze die pannekoeken zo lekker vinden. Ik denk dat jou spaans toch een stuk beter is dan het spaans van ons, maar we hebben er onder tussen al best wat bijgeleerd, nu komt het volgende punt!
    Onderhouden!
    Saludos y besos de groningen

• 16 Oktober 2008 - 07:17

Geert:

Het is leuk te zien, hoe snel je daar lijkt thuis te voelen. Met aardige mensen in je omgeving en eeb boeiende cultuur, lijkt me. Als het weer dan ook nog mooi wordt, is het voor ons moeilijk niet jaloers te worden op dat prachtige avontuur van je.