Het leven in Peru

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Annemarije

12 September 2008 | Peru, Trujillo

Hola!

Inmiddels al 3 weken in Peru! En het bevalt super.. Al gaat m'n spaans nog steeds niet goed, maar ik leer.
Ik ben begonnen met werken op mijn project, een weeshuis vooral voor straatkinderen. Het project ziet er heel goed en verzorgd uit. In totaal zijn er 50 kinderen in de leeftijd tussen 6-17 jaar. De eerste 2,5 maand werk ik met de jongere kinderen.. en ze zijn allemaal heel lief en aardig. Al praten ze leuk spaans tegen me en hebben ze niet echt door dat ik daar niks van snap. In totaal zijn er 29 kinderen tussen de 6-12 jaar en deze zijn verdeeld in 2 huizen. Elk huis heeft een eigen badkamer, keuken, woonkamer en genoeg bedden. Het huis is wel kaal maar valt goed in te leven. Ik werk nu alleen in de ochtenden van 8 tot 12 uur.. Om 8uur is er eerst een gebed, uitleg wat er gaat gebeuren en iets wat lijkt om een leger dansje. Dit duurt ongeveer een kwartier en ik snap er natuurlijk niks van. Daarna gaan de kinderen creatief bezig en tv kijken, ik hoef er alleen maar bij te zitten. Daarna gaan de kids douchen, eten en naar school.
Naast het project heb ik natuurlijk ook nog mijn spaanse les in de middag. Zoals ik al eerder gezegd heb gaat mn spaans nog niet zo goed, maar ik kom er wel! De lessen zijn leuk, alleen komt iedereen altijd te laat.. dus moet ik vaak wachten (nee dit zijn geen latino's gewoon duitsers). In Trujillo zijn er nog meer mensen van afs, 4 duiters die hier voor een jaar blijven, een meisje uit Zwitserland en een meisje uit Frankrijk. Allemaal leuke mensen! Onze leraar is heel leuk en enthousiast, wil van alles doen met ons. Uit en dansen, markten bezoeken en met de bus naar andere steden. Tot nu toe zijn we alleen nog maar naar markten geweest, dus ben benieuwd of we de andere dingen nog gaan doen.
Naast spaans en werk ben ik thuis met mn familie of ergens in de stad. De mensen werken of studeren hier erg veel.. dus vaak is er weinig tijd om ergens naar toe te gaan. Al hebben ze in de zomer 4 maand vakantie, dus dan is er tijd genoeg om dingen te doen, haha. Dinsdag was er een busstaking, dit betekent dat iedereen vrij is, maar toen konden we nergens komen omdat er geen bussen reden, helaas. Het was prachtig weer om naar het strand te gaan, maar de bussen stonden allemaal aan de buitenkant van de stad zodat niemand er langs kon.. Jammer, had graag een dagje strand gehad. Het weer is hier wel geweldig, wel wisselend. Wanneer het zonnetje schijnt is het heerlijk zomer weertje ( winterweertje voor hier). In de zomer gaat het heeel warm worden voor mij, tempraturen rond de 40 gr.. hoop dat het dan iig een beetje waait.
Met mijn gastfamilie gaat het super, heb het echt getroffen, zijn allemaal lieve mensen die me willen helpen op alle mogelijke manieren. Diana wil me overal mee naar toe nemen en wil ook veel voor me regelen. Dit scheelt enorm. Coco zei gister tegen me dat hij me heel relaxt vond terwijl ik zo ver van huis ben, maar dit komt grotendeels door hun.. voel me hier echt op m'n gemak!
Ook ben ik hier een paar keer op stap geweest en dat is wel iets leuker dat in NL. Overal zijn livebands en iedereen is druk aan het dansen. Aan de bar hangen is er hier niet echt bij! Inmiddels begin ik er aan te wennen dat iedereen de hele tijd naar me kijkt, in de bus op straat etc.. Het enige irritante is het fluiten en de kusgeluiden.. dat is wel anders dan in NL. Verder wanneer ik alleen op straat loop komt er meteen een jongen/man aan om met me te praten en te informeren of ik een vriendje heb ja of nee. Gewoon weglopen is dan het handigst. Al laat ik wel altijd mn ring zien hoor KRIS! Haha..
Verder is hier alles echt heel goedkoop, een bus door de stad kost 0,20 eurocent en een taxi is drie keer duurden. Verder kun je een volledige maaltijd (3 gangen) krijgen voor een euro en de kleren zijn hier ook super goedkoop.. snap niet waarom ik in NL zoveel kleren heb gekocht voor hier ( Ja mam, dat zei je toen ook al ;). Het is hier aardig modern, maar helaas geen wasmachine in huis. Na twee weken m'n was verzameld te hebben moest ik er toch echt aan geloven om met koud water, zeep en een tijl m'n was te gaan doen. Na 5 kledingstukken op de hand gewassen te hebben, toch maar besloten om mijn kleren naar een wasserette te brengen, wat een rotwerk!
En nu vergeet ik het goede nieuws te vertellen dat ik toch AFGESTUDEERD ben.. gelukkig! Wanneer ik thuis kom geen school problemen meer, heerlijk gevoel.
Natuurlijk voeg ik ook een paar foto's van mn huis, project en spaanse les toe!
Rustig aan daar in Nederland.. en tot de volgende keer!

Besos,

Annemarije

PS: Mn nederlandse mobiel is helaas kapot gegaan, dus ik ben niet meer te bereiken op dat nummer. Misschien dat het wel lukt om te smsen naar m'n peruaanse nummer dit is: 005144948560028.

• 13 September 2008 - 08:47

Papa En Mama:

Hallo Annemarije, Weer een mooi verhaal, het geeft een duidelijk beeld van hoe je leeft, ook al wisten we natuurlijk al veel. Het is fijn om te zien en te merken dat je het daar zo naar je zin hebt,meisje. Mooie foto's heb je ook gemaakt.

• 13 September 2008 - 08:48

Miranda:

Hola Annemarije!

Fijn dat je het goed naar je zin hebt, het klinkt erg leuk zeg! Dat Spaans kom vanzelf wel, helpt zeker ook heel goed dat je in een gastgezin woont! Lief dat ze je overal mee willen helpen. Geniet ervan en veel succes met alles! Buena suerte con todo, cuidate mucho y disfruta! Besos desde Holanda!

• 13 September 2008 - 09:35

Maarten En Kris:

Toch handig die ring met vele functies!
    We vinden het erg fijn dat je het zo naar je zin hebt! Hopen dat je nog veel gaat zien en beleven! Gniet!

• 13 September 2008 - 09:49

Henk, Marga En Kids:

Hoi Annemarije

Leuk te horen dat je het naar je zin hebt.
    Spaans komt wel goed en het werken ook wel zo te lezen.
    Mooi dat je je relaxt voelt in je gastgezin.
    Volgens mij kom je met meer kleding thuis dan je vertrokken bent.
    De groetjes vanuit Delfzijl en tot de volgende krabbel.

• 13 September 2008 - 17:23

Lien:

Anne!!!
    Klinkt echt supertof allemaal en wat iedereen ook zegt, fijn om te horen dat jij het zo leuk hebt!
    Leuke foto's ook weer:D
    Geniet er van!!

• 14 September 2008 - 13:01

Elize:

Hey annemarije.
    Leuk om je verhaal te lezen! Ik had al wat van Kristianne gehoord. Veel plezier nog daar en maak er een super tijd van! gr. Elize

• 14 September 2008 - 18:01

Bas, Jantina En Kids:

Hallo Annemaria (koekoek)

Geweldig leuk om weer iets van je te lezen. Fijn dat je het daar zo naar de zin hebt. Goed idee, een ring om je vinger. Wij willen natuurlijk wel dat je een keer aan de man komt, maar graag iets dichter bij Nederland. Koop maar een extra koffer voor de vele kleren,schoenen en andere leuke dingen die je vast nog gaat kopen.
    Je hebt leuke foto's geplaatst. Kunnen wij mooi meegenieten.

Veel plezier en veel liefs van ons.

• 19 September 2008 - 17:09

Liek:

Ik hoef niet te vragen hoe het gaat ;) Ik heb net je verhalen doorgelezen, gaaf! De foto's zijn ook tof, zo krijg je er wel een goed beeld van, zoals je mams zegt ;) Je hebt het naar je zin, echt leuk! En het Spaans komt vast wel goed! Het lijkt me inderdaad ook een leuk gastgezin, gezellig en spontaan :d Geniet ervan meid! En het begint nu warmer te worden, lekker! Duss tijd om te relaxen heb je ook wel:D
    Heel veel succes met alles en ik wacht je nieuwe blogje af!

Liefsss Liek

• 19 September 2008 - 19:07

Jorrit:

Hey hallo,
    Hoe is het?Ben blij voor je dat het je zo bevalt!
    Ik ga deze site vaker bezoeken!!leuk joh;)
    Heel veel plezier en succes daar!
    -x-

• 28 September 2008 - 11:31

Jan,Gerda, J&C:

Hoi Annemarije. De namen van jongens afgekort.Past er allemaal niet in. Vandaag ff tijd genomen om jou belevenissen te lezen. Je beschrijft helder over het leven daar, leuk.En mooie foto's. Hartstikke leuk om je zo wat te volgen hoe je leeft in Peru.
    We blijven je volgen. Tot de volgende krabbel.
    groetjes van hier.

• 04 Oktober 2008 - 18:58

Papa & Mama:

dat is leuk, die video!!!!!

• 05 Oktober 2008 - 10:16

Kristianne Maarten:

werd er bijna duizelig van :)
    Leuk om je huis te zien!
    Ook een nieuw verhaal binnenkort?
    Geniet! en Kus